top of page

Sizin 'Mutlu Günleriniz' ne zamandı?


Yazmak çetrefilli bir yolda yürümek gibi, bazen yazarken canı acır insanın. Tıpkı bu romanda olduğu gibi...


Yazarın bu romanı yazarken birçok idam mahkûmu ile bir araya geldiğini ve kitap bitene kadar yorgun ve dönem dönem hastalandığını öğrendim araştırmalarımda.


Hüznün dibine kadar inerken,umudun en uç noktasına da çıkıyor insan.



Sürekli intihar teşebbüsünde bulunan genç bir kız ve idama mahkûm edilen suçlunun arasında geçen ilmek ilmek işlenmiş bir konu duruyor karşınızda. Sanatın neredeyse her alanında bizi etkileyen Kore; edebiyat alanında da iyi işler çıkartıyor doğrusu.



Roman, yaşamın zorluklarına rağmen hayatın güzelliklerini keşfetmeye çalışan iki ana karakterin hikayesini anlatıyor. Bu karakterler, kırılganlıkları, umutları ve sevinçleriyle gerçekçi ve insanı etkileyen birer portre çiziyor. Yazar, okuyuculara onların iç dünyasına bir pencere açarak empati kurmalarını sağlıyor ve böylece her bir sayfada kendimizi bu karakterlerin yanında hissediyoruz.



Romanın en etkileyici yönlerinden biri, hayatın karmaşıklığına rağmen insanların birbirlerine nasıl destek olabileceklerini göstermesi ve karakterler arasındaki bağlar, sevgi, dostluk ve dayanışma temalarını vurguluyor, zorlu zamanlarda bile insanların birbirine güç verebileceğini hatırlatıyor.



"Bir insanın başka bir insana duyduğu sevgi, hayatın en büyük mucizesidir. Onun için her sabah uyanmak, her yeni günü bir hazine gibi kucaklamaktır."



"Acıların içinde bile umut çiçekleri açar. Kırık bir kalp bile yeniden sevmek için onarılabilecek kadar güçlüdür."



"Birbirimize destek olmanın, zorluklarla mücadele etmenin anlamıdır hayat. İçinde bulunduğumuz karanlığı, birlikte ışığa dönüştürmek için elimizi uzatmaktır."



"Yaşam, inişleri ve çıkışları olan bir yolculuktur. İyi günlerin tadını çıkarırken, kötü günlerin geçici olduğunu hatırlamalıyız. Çünkü her şeyin üzerinde yükselen güneş, mutluluğun yolunu aydınlatır."



"Unutma, her düşüş bir öğrenme sürecidir. Yere düştüğünde, kalkmak için kendi gücünü bulursun. İşte o an, gerçekten büyümeye başladığın andır."



"Hayatta ne kadar büyük bir sarsıntı yaşarsak yaşayalım, sevdiklerimize sarılarak ve birbirimize güç vererek ayakta kalabiliriz. Çünkü sevgi, zorlukların üstesinden gelebilecek en güçlü kuvvettir."



"Geçmişimiz bizi şekillendirir, ama geleceğimizi biz inşa ederiz. Hangi yolu seçeceğimize biz karar veririz. Korkularımızı yenerek, hayallerimizi gerçekleştirme cesaretini bulmalıyız."



"Hayatta en büyük zafer, kendi içimize yolculuktur. Kendimizi tanıdıkça, güçlü ve güzel yönlerimizi keşfettikçe, gerçek mutluluğun kapılarını ardına kadar açarız."




13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page